Centrul Optic Munteanu Timisoara

Centrul Optic Munteanu - Adresa: Str. Nicolae Iorga, Nr. 3 - Telefon: 0256/496802, 0256/496336 Centrul Oftalmologic Dr. Munteanu isi desfasoara activitatea din anul 1992, oferind o gama completa de investigatii si tratamente oftalmologice, atat medicale cat si chirurgicale, incluzand si un department de optica medicala destinat prelucrarii si montarii tuturor tipurilor de lentile terapeutice si cosmetice. Centrul cuprinde si un ONG medical, reprezentat de catre Asociatia Medicala Via Medici (AMVM), organizatie infiintata de catre membrii fondatori pe data de 07.02.2002, activitatea asociatiei fiind demarata in luna iunie al aceluiasi an. 
 
Activitatile principale ale AMVM cuprind sprijinirea pregatirii medicilor in general si a medicilor oftalmologi in special, prin diferite mijloace cum ar fi participarea la seminarii de instruire teoretica si practica, la schimburi de experienta in domeniul medical, precum si prin participarea activa la congrese nationale si internationale de specialitate, servind aprecierea interesului fata de aceasta stiinta, recunoasterea interna si internationala. Se urmareste de asemenea initierea de colaborari interregionale si internationale cu ONG-uri similare, pe teme de instruire a personalului de specialitate din sectorul medical. 
 
AMVM se implica consecvent in actiuni cu caracter socio-medical prin activitati de consult si tratament adresata persoanelor fara posibilitati materiale si/sau institutionalizate, actiuni adresate atat mediului urban cat si celui rural, mediu lipsit aproape in totalitate de asemenea servicii, incepand cu educatia sanitara si pana la cele mai complexe activitati de diagnostic si tratament; in acest sens se lucreaza continuu la identificarea surselor financiare necesare implementarii acestor proiecte socio-medicale. tags: Centrul Optic Munteanu Timisoara